04 - Constantí - La Selva del Camp

Podeu consultar el mapa adjunt. En verd el traçat actual, ocupat per les obres de la nova carretera, i en vermell el projecte del nou traçat.

Quilòmetres Totals i Descripció

0,000
Constantí. Inici en el carrer de La Selva del Camp.

0,204
El carrer gira a la dreta. A l’altra banda “El Calvari”, ple de xiprers. Aquí trobem un pal metàl·lic amb cartell del Camí de Sant Jaume de la Neus Segrià. Continuem pel carrer de La Selva del Camp, ara en direcció al cementiri de Constantí.

0,306
Rotonda on s’ha ajunten diferents vies. Nosaltres agafarem la nova carretera que va a La Selva del Camp.

0,823
Deixem la carretera i girem a la dreta per camí ample asfaltat.

1,120
Dos camins. Agafem el de l’esquerra, que continua encimentat ara pel bell mig de conreus, principalment avellaners i oliveres, conreu que no deixarem fins arribar a La Selva del Camp. És el camí de L’Albiol.

1,894
El camí, sempre planer, esdevé pista de terra. A dreta i esquerra anem deixant camins particulars a les diverses finques. Nosaltres seguim pel camí principal molt evident.

3,220
Creuem una línia ferroviària. Pas a nivell, sense barreres, atenció. És la línia fèrria del polígon industrial de Constantí.

4,188
Carretera de Reus a El Morell. La creuem i continuem pel camí d’enfront nostre. A banda i banda continuen els conreus, ara també de verdura.

5,313
Davant nostre creua un camí. L’agafarem cap a la dreta. És el “Camí Travesser” PR-C-1 que va de Reus a Puigpelat, amb senyals grogues i blanques. El GR 65.5 coincideix amb el PR-C-1 durant gairebé un quilòmetre.

6,333
Girem a l’esquerra i prenem “El Camí de l’Horta” (Cartell de l’Ajuntament de La Selva del Camp), deixant el PR-C-1 que continua direcció Vilallonga. Abans d’arribar-hi passaríem a la vora de l’ermita de la Mare de Deu de Paret Delgada. Passem pel costat d’una explotació porcina. El camí és encimentat.

6,808
El camí gira a la dreta. En deixem dos més a l’esquerra que porten a finques particulars.

7,802
A la dreta el Mas de Casaments.

9,002
Carretera C-14. La creuem amb cura i continuem recte, pel mateix “Camí de l’Horta”. Hi ha 2 Pals de l’Ajuntament de “La Selva del Camp” a banda i banda de la carretera.

9,570
Arribem a l’estació (baixador), de La Selva del Camp. Creuem la via amb molta cura.

A partir d’ara la descripció continua en el tram La Selva del Camp – L’Albiol.