Els cingles de l'Albiol

Vistes a la Mola i l'ermita de VallverdúEl proper dissabte 28 d'abril realitzarem una excursió pels voltants de l'Albiol. Sortirem del mateix Albiol i anirem a buscar l'antic GR. Un cop el trobem descendirem tot seguint uns triangles grocs. Farem uns metres de pista i tornarem a agafar un senderó que ens durà cap al barranc de la font Major. Aquest senderó ens mostrarà uns espais molt diferents. Caminarem enmig d'argilagues, matolls, i de cop i volta trobarem racons humids i un canvi de vegetació espectacular.

Un cop fet els cingles per sota, el camí puja fins una zona d'escalada anomenada "El Soterrani". Si el temps acompanya podrem veure com escalen!. Cal dir que abans d'arribar a aquesta zona, el camí està força descuidat i trobarem arbres caiguts que ens faran el pas una mica més entretingut. Per sortir del Soterrani pujarem per un grau molt tècnic. Un cop a dalt, esmorzarem a la Font Major.

Pujarem a la serra del Pou pel Grauet i, depenent de com anem de forces, baixarem pel grau de l'Estelada o pel grau del Malpàs. I tornarem cap al punt de sortida, on podrem fer un vermut per recuperar forces!

Dificultat: Complicada. La pujada fins a la font Major es dura i amb algun tram tècnic.
Distància total: entre 10 i 15 km. (dependrà del camí de tornada que agafem)
Desnivell acumulat: 1100 m. aprox.
Concentració: a les 8:30 hores al Pavelló d'Esports de La Selva del Camp.
Cal portar: Esmorzar (es recomana portar una peça de fruita o fruits secs per picar abans o desprès d'esmorzar), calçat i roba adient (pantalons llargs, per evitar esgarrintzades), aigua.

Inscripcions: Gratuïtes. Fins el divendres 27 d’Abril a info@aritjol.org o al 645 432 333 (Arnau)
Llicència: Es recomana als participants que no tinguin llicència esportiva que tramitin amb el Club una de temporal al preu de 5 Euros.
Desplaçament: En cotxes particulars. Qui no en tingui l'encabirem, compartint les despeses de benzina.