Excursió matinal per La Serra de Pàndols.

El proper diumenge 13 de març de 2011 continuarem amb el programa d'excursions matinals que aquest cop ens acostaran a la Serra de Pàndols, a la vora de Gandesa, l'indret més emblemàtic de la Gerra Civil.

La Terra Alta va ser escenari durant la passada Guerra Civil dels tràgics esdeveniments de la Batalla de l'Ebre (abril - novembre 1938). Les abruptes Serres de Pàndols i Cavalls, amb els seus esquerps penya-segats, foren refugi dels soldats i el lloc on es lliuraren les més aferrisades lluites.

Avui, redescobrint aquests llocs, se'ns fa difícil imaginar les terribles situacions que s'hi van desenvolupar. El silenci i la pau que actualment s'hi respira conviden a visitar-los i gaudir de l'espai i la natura que ens ofereixen.

Una excursió una mica més exigent que les anteriors, doncs compta amb 400 m.  de desnivell positiu, si bé no més compta amb 11,6 quilòmetres.

Dificultat: Fàcil. Assequible per a tothom amb una condició física normal.
Distància total: 11,6 km.
Desnivell positiu: 100 m. aprox.
Concentració: a les 8,00 hores al Pavelló d'Esports de La Selva del Camp.
Cal portar: Esmorzar, dinar de motxilla, calçat i roba adient, aigua, etc...
Inscripcions: Gratuïtes. Fins el dissabte 12 de març a info@aritjol.org o al 626 67 80 25 (Pepe)
Llicència: Es recomana als participants que no tinguin llicència esportiva que tramitin amb el Club una de temporal al preu de 5 Euros.
Desplaçament: En cotxes particulars. Qui no en tingui l'encabirem, compartint les despeses de benzina.
 
Nota: En aquestes excursions, encara que portin el qualificatiu de matinals, ens quedem a dinar un cop finalitzada la caminada. En aquest cas, dinarem a l'àrea recreativa de La Fonteta (Gandesa)