Les Serres que ens envolten. La Serra de Llaberia.

La Serra de Llaberia. 20 de febrer de 2011.
 
Més que muntanyes, la Serra de Llaberia i la Mola de Colldejou són fortaleses, castells enfaixats per cingleres verticals, parets de roca calcària que la llum del capvespre pinta de color de mel. A més del Priorat el massís també s’estén pel Baix Camp i la Ribera d'Ebre.
 
A la història de Catalunya del segle XVIII sobresurt un personatge nascut a Capçanes, que va estar estretament vinculat a la serra de Llaberia. Es tracta del guerriller Carrasclet, un home profundament compromès amb el seu país, que va enfrontar-se al poder de Felip V un cop acabada la Guerra de Successió. La muntanya encara guarda el record de les seves gestes i de la valentia dels seus homes.

Els ufanosos alzinars dels vessants de la mola de Colldejou van ser intensament aprofitats per produir carbó vegetal mentre que les pastures del capdamunt eren molt apreciades pels pastors. La seva silueta característica forma part indestriable dels paisatges del Priorat i del Camp de Tarragona.

 

Dificultat: Mitjana. Distància: 19 km Desnivell acumulat: 1100 mtrs.  
Durada: 7 hores.
Concentració: 7.30h.
Lloc: Pavelló Municipal d'Esports de La Selva del Camp.
Cal portar: esmorzar, dinar, aigua, calçat i roba adients.
Inscripcions: Gratuïtes. Fins el dissabte 19 de febrer a info@aritjol.org o al 645 432 333 (Arnau).
Llicència: Es recomana als participants que no tinguin llicència esportiva que tramitin amb el Club una de temporal al preu de 5 Euros.
Desplaçament: En cotxes particulars. Qui no en tingui l'encabirem, compartint les despeses de benzina.
 
Us podeu baixar el fitxer adjunt en pdf.
AdjuntMida
les serres que ens envolten LLABERIA.pdf436.57 KB