ELs engorjats de la Fou a Sant Martí de Tous

ATENCIÓ: Excursió traslladada al diumenge 7 de novembre de 2010!
El diumenge dia 24 d'octubre de 2010 realitzarem una excursió matinal a la població de Sant Martí de Tous per tal de fer una passejada pels espadats de la riera de Tous, on l’abundor d’aigua i de bosc són elements clau del paisatge.
 
La Fou és un saltant d'aigua de la riera de Tous que es troba a la propietat d’Aubareda, la masia més antiga de la comarca.
Aquest saltant crea en el seu recorregut una sèrie de tolls i rierols que tots junts formen un paratge humit en mig d'una població de secà com és Tous.
Al voltant de la Fou corren un seguit de llegendes, fonamentades sobretot per la gran quantitat de coves que l'aigua ha anat formant en les roques.

Algunes d'aquestes llegendes explica com un bandoler (El Pagna) usava la Fou com a amagatall i com a escapada, també expliquen com la Mare de Déu va esculpir la seva imatge en les roques (La cova de la Mare de Déu), etc.

Dificultat: Fàcil. Assequible per a tothom amb una condició física normal.
Distància total: 14 km.
Desnivell possitiu: 300 m aprox.
Concentració: a les 8,00 hores al Pavelló d'Esports de La Selva del Camp.
Cal portar: Esmorzar, dinar de motxilla, calçat i roba adient, aigua, etc...
Inscripcions: Gratuïtes. Fins el dissabte 23 d'octubre a info@aritjol.org o al 626 67 80 25 (Pepe)
Llicència: Es recomana als participants que no tinguin llicència esportiva que tramitin amb el Club una de temporal al preu de 5 Euros.
Desplaçament: En cotxes particulars. Qui no en tingui l'encabirem, compartint les despeses de benzina.
 
Nota: En aquestes excursions, encara que portin el qüalificatiu de matinals, ens quedem a dinar un cop finalitzada la caminada. En aquest cas ho farem al poble de Sant Martí de Tous.