Ascensió a la Roca Corbatera dins els actes de "Fes el teu Everest"

El dissabte dia 28 d’agost es va realitzar, amb motiu de la iniciativa Fes el teu Everest, la pujada a la Roca Corbatera, excursió coordinada per dues entitats de la IV Vegueria, la Secció Excursionista del Club Futbol Reddis i el Club Excursionista Arítjol, i que va superar les expectatives de participació arribant a la quarantena de persones.

A les 8 del matí es va sortir del poble d’Albarca, direcció a l’ermita de Sant Joan del Codolar, on es va disposar un petit avituallament, detall dels dos clubs organitzadors de l’ascensió.

La pujada es va fer pel grau del Tomaset, un grau sense cap tipus de dificultat, ja que es tracta d’un sender que s’enfila fins a dalt la carena. Durant el recorregut es va gaudir de les vistes sobre el pantà de Siurana i en la pujada es va agrair molt el vent fresc que va acompanyar els excursionistes.

El cim va estar coronat cap a les 11 del matí, on es va poder gaudir d’unes vistes molt bones de la comarca. A continuació es va instal·lar la balisa on s’havia de validar la butlleta de participació de Fes el teu Everest, i després es van fer les fotos de rigor.

Al grup, format principalment per excursionistes, es va afegir també un grup molt jove que canta caramelles que van gaudir d’aquesta curta però agraïda pujada al cim de la Corbatera, fent així el seu reconeixement als 25 anys del primer Everest català. A la baixada, una part del grup va seguir un altre itinerari per tal de no repetir el mateix camí de pujada.

L’ascensió es va repetir l’endemà diumenge, però en aquesta ocasió des de la Morera de Montsant i va servir per recollir la balisa del cim, a més de conduir més excursionistes fins al sostre del Priorat.

Informació facilitada per Josep Maria Figuerola (Club Excursionista Arítjol)