Excursió matinal al Congost del Fraguerau.

Es tracta d’una de les excursions clàssiques i absolutament assequibles per a iniciar-se en el coneixement de la Serra de Montsant. El Congost de Fraguerau ens mostrarà les seves formes capricioses que conviden a posar noms a una colla de roques que hi trobarem.

La punta de la galera, els tres juradets, el cap de nen, entre d’altres, passaran a ser identificats com a determinats punts d’aquesta serra emblemàtica per a l’excursionisme en les comarques de Tarragona. Fins i tot algunes formes ens poden arribar a fer pensar en les idees que va tenir un famós arquitecte català que algun dia es va passejar per aquí...

Trobarem aigua a les ermites de Sta. Magdalena i Sant Antoni. A la font de la Gleba acostuma a ser fàcil trobar-hi aigua, encara que no sempre n’hi ha. A Sant Bartomeu també podem trobar aigua. Tot i així és més que recomanable que porteu una reserva d’algun líquid hidratant.

El dinar el farem a l'ermita de Santa Magdalena d'Ulldemolins o a l'Ermita de Sant Antoni.

Dificultat: Fàcil (assequible per a tothom amb una condició física normal, incloent-hi nens a partir de 6 – 7 anys, si estan acostumats a caminar)
Distància total: 9.2 km.
Desnivell acumulat: 250 m aprox.
Concentració: a les 9,00 hores al Pavelló d'Esports de La Selva del Camp.
Cal portar: Dinar de motxilla, calçat i roba adient, aigua, etc...
Inscripcions: Gratuïtes. Fins el dissabte 28 de novembre a info@aritjol.org o al 626 67 80 25 (Pepe)
Llicència: Tots els participants han de posseir la llicència tipus A (mínim). Qui no en tingui se li tramitarà la temporal a un preu de 5 Euros.
Desplaçament: En cotxes particulars. Qui no en tingui l'encabirem, compartint les despeses de benzina.
Recomanacions: Porteu calçat de recanvi, per si trobem camins enfangats.
Itinerari:
Ermita de Santa Magdalena – Ermita de Sant Antoni – Font de la Gleba – Codolles (o Cadolles) Fondes / riu Montsant - Cruïlla del Racó de la Pastera – Pont Penjant – Ermita de Sant Bartomeu. Tornada pel mateix camí de l’anada.
 
Podeu clicar damunt el mapa i el desnivell per ampliar la imatge.