Nou èxit de participació a la 2a sessió de Marxes Tècniques Regulades

El passat diumenge dia 28 de febrer es va dur a terme la segona sessió didàctica i formativa sobre el funcionament de les Marxes Tècniques Regulades al poble de Mont-Ral (Alt Camp). La sessió va estar dirigida pel Comitè Català de Marxes de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), i coordinada per la vegueria de la Regió IV.

L’activitat, en la que van participar més d’una quarantena de persones, va començar prop de les 9 del matí. Prenent com a camp base el refugi Musté Recasens, es van fer un seguit d’explicacions teòriques amb les corresponent pràctiques.I també es va repartir un dossier explicatiu amb la informació i mapes necessaris per la jornada. Entre els participants van reunir-se representats de vuit entitats excursionistes diferents.

Explicada la teoria sobre les marxes i el funcionament de la brúixola, varem formar-se els equips per iniciar amb l’activitat pràctica del dia. Un matí agradable acompanyava l’exercici d’orientació per descripció on es van posar a prova les habilitats d’entendre i interpretar les indicacions donades a la teoria, amb la intenció de seguir correctament les indicacions.

La sortida es va donar des del mateix refugi, i s’actuà com si d’una prova oficial es tractés. Es van mantenir els minuts de diferència entre equips, trobant durant el recorregut diversos controls, alguns d’ells secrets, i també horaris. Superada la primera prova, arribava el moment de la pràctica amb sistema Dufor, on la marxa requereix necessàriament del bon ús de la brúixola, ja que els graus i vectors s’han de desxifrar correctament per anar progressant de forma regular durant l’itinerari de 2 km.De tornada al refugi, i desprès del dinar, es va continuar amb la sessió resseguint les indicacions d’un exercici final consistent en una combinació del sistema d’itinerari marcat, camí lògic i cuc, i que portava als participants per diferents camins i corriols dels voltants del poble.

Després de la sessió els assistents ja es troben preparats per enfrontar-se a una marxa tècnica fent ús correcte de la brúixola, entenent i interpretant els mapes, i controlant el temps per aconseguir la màxima puntuació. I es que la característica d’aquestes proves és que no guanya el més ràpid sinó el més regular. Cal destacar, a banda de les interessants explicacions sobre les marxes de regularitat, la bona organització i feina realitzada, així com l’ambient agradable que es va viure durant la jornada, i l’entorn encantador del poble de Mont-Ral.

Informació facilitada pel Comitè Català de Marxes

(30/09/08)