La Matagalls-Montserrat tanca inscripcions

La popular caminada de muntanya Matagalls-Montserrat que tindrà lloc el proper cap de setmana del 20 i 21 de setembre va tancar ahir les inscripcions amb l’arribada als 3000 participants. Amb aquesta mesura l’organització vol evitar que sigui una travessa massiva, tot i lamentar que algunes persones quedin fora d’aquesta edició.

La decisió ha estat adoptada d’acord a les recomanacions fetes per Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i per evitar la degradació que suposaria per l’entorn natural una prova amb més participació. La XXIX edició de la caminada, puntuable per la XI Copa Catalana de Caminades de Resistència va ser presentada a l’auditori del Parlament de Catalunya el passat 4 de setembre en un acte on es van esmentar les novetats incorporades a  la travessa. (Veure video)
 
Enguany, el Club Excursionista de Gràcia, organitzador de la prova, ha decidit habilitar un servei d’autocars amb places limitades des de Tona i Sant Celoni, els dos punts d’accés a Coll Formic on arriba el transport públic. Es recomana als participants que facin ús d’aquest nou servei per reduir els embussos generats durant la pujada. El servei d’autocar es podrà comprar fins el proper 15 de setembre a un preu de 4 i 5 €, el resguard del pagament caldrà conservar-lo ja que servirà com a bitllet.
 
I per agilitzar els tràmits i reduir els errors, l’organització ha preparat un sistema de lectura de codi de barres per evitar cues a la sortida i arribada dels participants, els dos moments de més coincidència de gent a la travessa. A més, com a prova pilot, es farà un seguiment via GPS d’alguns participants, que es podrà veure en temps real a internet sobre un mapa en 3D actualitzat cada 30 o 60 minuts. Per més informació podeu consultar la pàgina web de l’entitat. Per acabar, recordar als inscrits que la recollida de la documentació i la samarreta es podrà fer al Club Excursionista de Gràcia (Passatge Mulet, 4) del 8 al 15 de setembre de 20 a 21.30 h.
Informació facilitada pel Centre Excursionista de Gràcia i publicada a la web de la Feec.