Ja hem completat la 1a Etapa de la "Ruta del Cister" GR 175

El dia s'ha llevat fred però magnífic, amb un sol resplandent i un cel blau d'aquells que t'obren l'esperit. Onze hem estat els caminaires que hem iniciat aquesta "Ruta del Cister" al majestuós monestir de Santes Creus.

El nostre destí: conbrir aquesta primera etapa, de les cinc que hem dissenyat, fins al poblet de Prenafeta.  Un cop sortits de Santes Creus, on a primera hora del mati les paradetes de productes de la terra ja estaven muntades, enfilem cap al Pla de Santa María. En el trajecte visitem dos colosals construccions de "pedra seca", la cabana de Ca l'Auget i el Cossiol del Soleta.

Arrivats a la població del Pla de Santa Maria ens apropem a l'antiga fàbrica on ara s'ha habilitat un espai per gaudi dels vilatans, amb la seva majestuosa bassa. Allí prenem un refresc i continuem cap a Figuerola del Camp.

Figuerola, al peus de la Serra de Miramar, ens rep amb els braços oberts, però el grup ja pensa més amb el dinar i, sobre tot, amb la pujada que a partir d'aquí ens espera.

Arribats al Coll de l'Era del Caterí ens disposem a dinar. Entrepans i carmanyoles surten de les motxilles, després fruita i fins i tot xocolata i café... molt bé Gabriela!

Un cop ben dinats seguim  la carena i arribem, a tocar del GR, al Castell de Prenafeta amb unes vistes de la Conca de Barberà veritablement sublims.

El camí, ara tot baixada, ens deixa en vint minuts al poblet de Prenafeta, fi de l'excursió d'avui. El diumenge 13 de març ens toca la 2a Etapa que des de Prenafeta ens portarà fins al Monestir de Poblet

T'ho perdràs?

Teniu les fotos en el següent enllaç: FOTOS