Excursió a les Serres d'Ancosa i Brufaganya

El proper diumenge dia 1 de març de 2015 realitzarem una sortida per conèixer  racons i indrets màgics de les Serres d’Ancosa i Brufaganya (Situades entre l’Anoia ,l’Alt Camp  i la Conca de Barberà).
Es proposa una ruta circular que passa per antics edificis religiosos (ermites, santuaris, convents) així com arbres monumentals, coves, avencs i  abrics amb pintures rupestres.  A destacar :
  • Sant Magí de Brufaganya.-  Lloc fortament tel·lúric ,punt de pelegrinatge, una font, arbres centenaris i una cova; tot això lligat a l'antiga llegenda d'un ermità.
  • Les pintures rupestres de Valldecerves.-  Prop de l’ermita de Valldecerves hi trobarem el conjunt rupestre de la "Roca Roja" que està format per representacions pictòriques d'animals distribuïdes en dos abrics.
  •  El Roure d'Ancosa.-  El roure centenari de la plana d'Ancosa és un arbre considerat guaridor per la tradició, aquest conserva encara a dia d'avuí, els rastres d'unes ferides fetes amb la finalitat de guarir els infants.

Concentració: a les 7:30 del matí davant el Pavelló Municipal d'Esports de la Selva del Camp.
Distància: 19 km aproximadament
Desnivell + acumulat: 550 m.
Dificultat : Moderada.
Durada: Tot el dia.
Cal portar: Esmorzar ,dinar  i aigua. Calçat i roba adient a l'activitat i a les condicions climatològiques previstes.
Llicència: Cal tenir la llicència federativa adient a l'activitat, aquest cas modalitat A. En cas de no posseïr-la, el club pot tramitar una llicència temporal per l'activitat a un cost de 5,00€.
Inscripcions i més informació: a data límit dimecres 25 de febrer,  clicant al següent enllaç INSCRIPCIONS Per més informació info@aritjol.org o els divendres al local del club, o trucant al 629 67 08 95  (Josep Maria).

Desplaçament: En cotxes particulars. Qui no en disposi l'encabirem compartint les despeses de benzina.
Observacions :Excursió fàcil que transita per  senders,camins i pistes que no presenten especial dificultat . Cal tenir present es que es una excursió  una mica llarga i cal estar preparat físicament, per aixó es classifica de moderada.

NOTA: En el fitxer adjunt hi trobareu més informació de la sortida.
AdjuntMida
ANCOSA-BRUFAGANYA.pdf641.72 KB