100 cims, pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

El proper dissabte 19 d’abril, farem una ruta semi-circular amb sortida a Can Pobla i arribada a la Barata pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac per ascencir els quatre cims que pertanyen al repte dels cent cims.

Ascendirem: La Mola (1.104m), Montcau (1.057 m), Turó de les Tres Creus (929m) i el Castellsapera (939m)

 

 

 

Recorregut: Sortirem de Can Pobla per ascendir La Mola (1.104m), el cim més alt de la serralada, en el qual s'aixeca el monestir romànic de Sant Llorenç, que dóna nom al massís i va ser un dels monestirs medievals benedictins més importants de Catalunya. Seguint la Carena del Pagès passant pell Coll d’Eres ascendirem al segon cim, el Montcau (1.057 m), que significa “muntanya Calba, cim pelat, cim net de vegetació” i podrem gaudirem de fascinant persperctives sobre el conjunt del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Baixerem fins el Coll d’Estenalles que uneix la Serrada de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac, seguirem el GR-5 passant pel coll del Boix fins al tercer cim, el Turó de les Tres Creus (929m). Seguirem el GR-5 per la carena i baixarem fins el Coll de Les Tres Creus i s’enfilarem fins al quart cim el Castellsapera (939m). Descendirem el cim fins trobar el Camí Ral que ens durà fins a La Barata.

Hora de sortida: 7:00h davant del Pavelló de la Selva del Camp
Desplaçament: cotxes particulars.
Distància aprox. 18 kilòmetres.
Horari estimat. 8 hores incloent parades.
Cal portar: calçat adequat, aigua, esmorçar i dinar.

Dificultat. Excursió llarga amb desnivell acumulat important, però agradable per corriols, carenes, camins amples, boscos ombríbols,... una mica de tot.

Cal tenir llicència federativa vigent. Sinó s'haurà de contractar la llicència temporal per l'excursió, el cost és de 4,5€.

Per apuntar-se a l'excursió truqueu a: Ernest (645967331) ernestfeliu@hotmail.com